Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ Μ. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΝΟ

Κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης επισκέφτηκε χθες την έδρα της Εκτελεστικής Γραμματείας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η κατ’ ιδίαν ενημέρωση του Υπουργού για τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των ναυτικών.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Βαρβιτσιώτης ξεκαθάρισε ότι από πλευράς του υπάρχουν οι καλύτερες προθέσεις για την επίλυση, στα όρια των δυνατοτήτων του, των βασικών προβλημάτων που απασχολούν τους Έλληνες ναυτικούς. «Δεν έχω έρθει εδώ να υποσχεθώ λύσεις για όλα. Ξέρω, άλλωστε, ότι δεν μπορώ να τα λύσω όλα. Πιστεύω όμως βαθιά ότι, παρά τις διαφορετικές ιδεολογικές και πολιτικές προσεγγίσεις που έχουμε για κάποια ζητήματα, μπορούμε να βρούμε μια κοινή συνισταμένη. Οφείλουμε να προχωρήσουμε μαζί, μελετώντας σημείο-σημείο, βήμα-βήμα κάθε πρόβλημα. Από το πιο μικρό έως το πιο μεγάλο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας της ΠΝΟ κ. Γιάννης Χαλάς αφού έθεσε, ανάμεσα σε άλλα, ως κορυφαίο το ζήτημα της ανεργίας στους Έλληνες ναυτικούς, επέδωσε στον Υπουργό υπόμνημα με τις γενικές κατευθύνσεις των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος. Ακολούθως, το λόγο έλαβαν και οι υπόλοιποι συνδικαλιστικοί φορείς.
Κλείνοντας τη συζήτηση, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης εξέφρασε τη βούλησή του να συζητηθούν όλα τα προβλήματα ανά θεματική, μέσω επικείμενων και διαδοχικών συναντήσεων.