Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Η HELLENIC SEAWAYS ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΣΤΗ SEA JETS

Η οικονομική κρίση φέρνει εξελίξεις στην ακτοπλοΐα. Ειδικότερα η Hellenic SeaWays σύμφωνα με πληροφορίες  μεταβίβασε στην εταιρεία Sea Jets του Μάριου Ηλιόπουλου όλα τα δρομολόγιά της  στις ακτοπλοϊκές γραμμές του Αργοσαρωνικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αγοραπωλησία ολοκληρώθηκε πριν από λίγες  μέρες έναντι επτά εκατομμυρίων ευρώ.

Και στην  αγορά του Αργοσαρωνικού η επιβατική κίνηση έχει μειωθεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΗSW είχε περικόψει σε σημαντικό βαθμό τα δρομολόγιά της ήδη από πέρυσι, με αποτέλεσμα να διατυπώνονται διαμαρτυρίες από τις τοπικές κοινωνίες των νησιών του Αργοσαρωνικού.

Οι εξελίξεις  τρέχουν με δραματικούς ρυθμούς μετά την αποδρομολόγηση δύο πλοίων της Hellenic Seaways τα οποία πωλήθηκαν. Πρόκειται για το  καταμαράν «Flyingcat 2» και το συμβατικό πλοίο «Νεφέλη», των οποίων η αποδρομολόγησή τους συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών που πραγματοποιήθηκε στο κτήριο της Διεύθυνσης Θαλασσίων Συγκοινωνιών. Ως συνέπεια αυτής της αποδρομολόγησης, η πλοιοκτήτρια εταιρεία τροποποιεί τα δρομολόγιά της μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

Όλες οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον Αργοσαρωνικό μας επεσήμαναν ότι έχουνε διατηρήσει σταθερά τα δρομολόγιά τους ενώ παρατηρείται δραματική μείωση της κίνησης στα πλοία τους, η οποία σε συνδυασμό με τις συνεχιζόμενες ανατιμήσεις της τιμής των καύσιμων δημιουργεί μια ασφυκτική οικονομική συνθήκη για την εταιρεία, στην οποία είναι αδύνατον να αντεπεξέλθει εάν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα.

Το E/Γ-Ο/Γ ΝΕΦΕΛΗ έφυγε από τη γραμμή της Αίγινας, αφήνοντας πίσω της τον «Ποσειδώνα» και τον «Απόλλωνα» της ίδιας εταιρείας η οποία σχεδιάζει αύξηση των προγραμματισμένων δρομολογίων της με τα πλοία «Φοίβος» και «Άγιος Νεκτάριος», θα καλύψουν το κενό κατά την καλοκαιρινή περίοδο εφόσον χρειαστεί.


ΠΗΓΗ: www.protothema.gr